THE SHOW 2024

BEST OF  Aris Sklavenitis

Τα  κορυφαία κρασιά του 2024 από τον Άρη Σκλαβενίτη

Best Value by Alexandros Bouzikas

Τα 25 κρασιά εισαγωγής στην Ελλάδα με την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής. Επιλέγει και παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Μπουζίκας 

MAIN STAGE

Οινοποιεία, Εισαγωγείς, Δίκτυα Διανομής

BOUTIQUE STAGE

Μικρά Οινοποιεία - Boutique wineries

WINE BAR

Με Ήπιας Παρέμβασης, Οργανικά, Βιοδυναμικά και Vegan κρασιά

COCKTAIL BAR

Cocktails με βάση το κρασί

Κύρια αίθουσα

Main Stage

Οινοποιεία μεγάλου και μεσαίου μεγέθους και δίκτυα διανομής με εισαγόμενα και ελληνικά κρασιά.

Click here to download the participants list for 2023

Αίθουσα Boutique Boutique Stage

Μικρά οινοποιεία (Boutique Wineries) που η παραγωγή τους δεν ξεπερνά τις 80 χιλιάδες φιάλες.

Click here to download the participants list for 2023

Eclectic Selection Products/Επιλεγμένα Εκλεκτά Προϊόντα

Παράλληλη παρουσίαση επιλεγμένων προιόντων/παραγωγών, όπου ο κάθε ένας είναι μοναδικός και ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα των προιόντων που παράγει.

Το κάθε είδος θα αντιπροσωπεύεται και θα εκτίθεται μόνο από έναν παραγωγό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1. Αποστάγματα

2. Μικροζυθοποιία

3. Τυρί

4. Λάδι/Ελιά

5. Είδη ψωμιού/φούρνος

6. Αναψυκτικό

7. Αλλαντικά

8. Καφές

Best of Aris Sklavenitis:

Τα  κορυφαία κρασιά του 2024

Ο Άρης Σκλαβενίτης, καλύτερος Έλληνας Sommelier για τρίτη φορά στον τελευταίο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει τα  κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο την τελευταία χρονιά. Η λίστα με τα  κορυφαία κρασιά θα δημοσιευτεί σε μεγάλο αριθμό περιοδικών και στα Social Media μετά το πέρας του THESSALONIKI WINE SHOW 2024.

Wine Bar

Ήπιας Παρέμβασης, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervnition, Organic, Biodynamic and Vegan Wines

Σε ειδικά διαμορφωμένο bar θα παρουσιάζονται αποκλειστικά Φυσικά, Βιοδυναμικά, Βιολογικά και Vegan κρασιά από όλη την Ελλάδα.

Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν οι δύο καλύτεροι έλληνες sommeliers του 2017, Αλέξανδρος Μπουζίκας και Θεολόγης Πλακόπουλος.

Μαζί τους, πίσω από το bar, θα εναλλάσσονται οι παραγωγοί, μιλώντας για τα κρασιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση στην οινοποίηση, την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παραγωγής ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.

 

Click here to download the participants list for 2023

Cocktail Bar:

Η σχέση του σύγχρονου bartender / mixologist με το ελληνικό κρασί

Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;

Οκτώ επιλεγμένα bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι και το καθένα προτείνει δύο cocktails εμπνευσμένα και βασισμένα σε ελληνικές ποικιλίες.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στην Κύρια Αίθουσα / Main Stage, mixologists από τα 8 επιλεγμένα bar θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά.

Τα 16 cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού φτιαγμένο αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες.

Click here to download Wine Cocktails List 2023

Συμμετέχουν:

U BAR PROJECT
 / Casablanca Social Club


Cin Cin
 / Tribeca Food & Cocktail Bar


Pelosof
 / Apallou

Masterclasses:

Μια άλλη οπτική μέσα και έξω από το κρασί

Τα masterclasses του Thessaloniki Wine Show θα προσπαθήσουν να δώσουν στο κοινό και στους επαγγελματίες μια διαφορετική οπτική και αισθητική προσέγγιση στο ελληνικό κρασί.

1.

Ρωτηστε Τον Ειδικό | Ask The Expert

Mία διαδραστική συζήτηση μεταξύ του κοινού και ενός πάνελ που θα απαρτίζεται από πέντε ανθρώπους του κρασιού εκ των οποίων  ο καθένας εκπροσωπεί ένα συγκεκριμένο τομέα (Αμπελουργία, Οινολογία, Βιοδυναμική καλλιέργεια, Marketing, Οινοτουρισμός) την Κυριακή 29 Μαρτίου στην κινηματογραφική αίθουσα "Φρίντα Λιάπα" της Αποθήκης Δ'

Κλιματική Αλλαγή Και Συνέπειες Στον Ελληνικό Αμπελώνα

Μία διαδραστική συζήτηση, βασισμένη στην έρευνα των κ.κ. Κουντουρά, Κουφού, Μαυρομάτη,  και Jones που δημοσιεύτηκε πρόσφατα,  μεταξύ του κοινού και ενός πάνελ στο οποίο θα προΐσταται ο κ. Κουντουράς, την Δευτέρα 30 Μαρτίου στην κινηματογραφική αίθουσα "Φρίντα Λιάπα" της Αποθήκης Δ'

2. Η τέχνη του σερβιρίσματος 

Επίδειξη σερβιρίσματος από διακεκριμένους sommeliers.

3. Food and Wine Experience