THE SHOW 2024

BEST OF  Aris Sklavenitis

Τα  κορυφαία κρασιά του 2024 από τον Άρη Σκλαβενίτη

Best Value by Alexandros Bouzikas

Τα 25 κρασιά εισαγωγής στην Ελλάδα με την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής. Επιλέγει και παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Μπουζίκας 

MAIN STAGE

Οινοποιεία, Εισαγωγείς, Δίκτυα Διανομής

BOUTIQUE STAGE

Μικρά Οινοποιεία - Boutique wineries

WINE BAR

Με Ήπιας Παρέμβασης, Οργανικά, Βιοδυναμικά και Vegan κρασιά

COCKTAIL BAR

Cocktails με βάση το κρασί

Κύρια αίθουσα

Main Stage

Οινοποιεία μεγάλου και μεσαίου μεγέθους και δίκτυα διανομής με εισαγόμενα και ελληνικά κρασιά.

Click here to download the participants list for 2024

Αίθουσα Boutique Boutique Stage

Μικρά οινοποιεία (Boutique Wineries) που η παραγωγή τους δεν ξεπερνά τις 80 χιλιάδες φιάλες.

Click here to download the participants list for 2024

Eclectic Selection Products/Επιλεγμένα Εκλεκτά Προϊόντα

Παράλληλη παρουσίαση επιλεγμένων προιόντων/παραγωγών, όπου ο κάθε ένας είναι μοναδικός και ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα των προιόντων που παράγει.

Το κάθε είδος θα αντιπροσωπεύεται και θα εκτίθεται μόνο από έναν παραγωγό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1. Αποστάγματα

2. Μικροζυθοποιία

3. Τυρί

4. Λάδι/Ελιά

5. Είδη ψωμιού/φούρνος

6. Αναψυκτικό

7. Αλλαντικά

8. Καφές

Click here to download the participants list for 2024

Best of Aris Sklavenitis:

Τα  κορυφαία κρασιά του 2024

Ο Άρης Σκλαβενίτης, καλύτερος Έλληνας Sommelier για τρίτη φορά στον τελευταίο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει τα  κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο την τελευταία χρονιά. Η λίστα με τα  κορυφαία κρασιά θα δημοσιευτεί σε μεγάλο αριθμό περιοδικών και στα Social Media μετά το πέρας του THESSALONIKI WINE SHOW 2024.

Wine Bar

Alternative Wines Bar


Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines.

Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν, ένας από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του.

Μαζί τους, πίσω από το bar, θα εναλλάσσονται οι παραγωγοί, μιλώντας για τα κρασιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση στην οινοποίηση, την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παραγωγής ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.

Cocktail Bar:

Η σχέση του σύγχρονου bartender / mixologist με το ελληνικό κρασί

Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί
Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;
Επτά κορυφαία bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι, και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, οι mixologists του Apallou, του Pelosof, του Casablanca, του Tribeca , του Cin Cin, του U bar Project, και του Vogatsikou |3 θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά, 14 cocktails με  βάση το κρασί και τα αποστάγματα της Genka1877, διαφορετικά μεταξύ τους, φτιαγμένα αποκλειστικά από ελληνικά κρασιά και ποικιλίες.

The Wines
Apallou
Μπαραφάκας  Τρεις Μάγισες Ροζέ, (Syrah, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο)
Μπαραφάκας   Νεράιδες Λευκό (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο)

Vogatsikou |3
Βιβλία Χώρα  Rosé, Syrah
Δύο Ύψη  Dialogos Λευκός

U bar Project
Χατζημιχάλης Λευκό   Assyrtiko/Sauvignon Blanc 2023 Κτήμα Χατζημιχάλη
Χατζημιχάλης  Ερυθρό Schioppettino/Limnio 2021 Κτήμα Χατζημιχάλη.

Cin Cin
Samos   (Vin Doux) Λευκό γλυκό Μοσχάτο
Ζαχαριάς  Λευκό, Κιδωνίτσα

Tribeca
Βουρβουκέλη Ερυθρό Μαυρούδι
Zoinos Aurelia ροζέ ξηρός αφρώδης οίνος
Agrovision Rosé

Casablanca
Kechris  AFROS ημιαφρώδες
Ρούσσος Μαυράθυρο Γλυκό Vinsanto

Pelosof
Μεσενικόλα  Snob Λευκό, Brut
Γκαραλης  Roseus, Rosé Ξηρό Μοσχάτο Αλεξανδρείας & Λημνιό

The SPIRITS by GENKA 1877
Gin Marconi 42,  Poli
Tequila, Crystal, Casa Noble 100% Agave
Bourbon, High West
Rum, The Real McCoy, 5YO, Barbados
Aperol Airone Rosso, Aperitivo, Poli (17%)

The Vermouths
Veroni Dry  Vermouth by Kir-Yianni
Veroni  Rosso Vermouth by Kir-Yianni

Masterclasses:

WSPC Workshop Γευσιγνωσίας

Το WSPC, το παλαιότερο και μεγαλύτερο εκπαιδευτικό παράρτημα οίνου & αποσταγμάτων στη Νότια Ευρώπη, που εξασφαλίζει στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη – Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας, διοργανώνει Masterclass με θέμα “Decoding the Label & Mastering Maturation”

1st Slot:

Κυριακή 31/03 | 14:00 - 14:45 

2nd Slot:

Κυριακή 31/03 | 17:00 - 17:45


Δήλωση Συμμετοχής: 
Για τη δωρεάν συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αντίστοιχης δήλωσης λόγω των περιορισμένων θέσεων.

Best Value International Wines

Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας - κορυφαίος Έλληνας Sommelier, πρώτος στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων το 2017 και Advanced Master Sommelier- επιλέγει και παρουσιάζει μια πλειάδα κρασιών εισαγωγής στην Ελλάδα με την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής για το 2024.